« terug naar vorige pagina

Praktijkondersteuner GGZ

Wat is een POH GGZ ?

‘POH-GGZ’ staat voor Praktijkondersteuner Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg.

Deze functie wordt vervuld door Krina Brand die opgeleid is in het behandelen van mensen met psychische klachten. De praktijkondersteuner GGZ werkt nauw samen met de huisarts en rapporteert aan de huisarts.

Wat kan de POH GGZ voor u betekenen?

De POH GGZ is opgeleid in het begeleiden of behandelen van mensen met psychische klachten zoals somberheid of depressieve klachten, burn-out en angstklachten. Ook is de POH GGZ thuis in de begeleiding bij rouwverwerking, werkproblematiek of hulp bij problemen in het gezin, bijvoorbeeld bij een ernstige ziekte, opvoedings- en/of relatieproblemen.

De POH GGZ heeft de kennis en de tijd om samen met u het probleem te verhelderen en u weer op weg te helpen. Vaak is een aantal gesprekken voldoende om de draad weer op te pakken.

De POH GGZ is goed op de hoogte van de mogelijkheden voor verwijzing in deze regio voor uw specifieke problemen. Naast bijvoorbeeld een verwijzing naar een psycholoog kan ook het volgen van een preventieve cursus of training tot de mogelijkheden behoren. Zo nodig kan er door de POH GGZ begeleiding worden geboden bij het overbruggen van een wachttijd.